GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

és válaszok

Kérdések

Vajon mi egymásnak valóak vagyunk?

A legkisebb dolgok is boldoggá tesznek az életben? Szereted a kalandokat? Nem veszed magad túl komolyan? Nem érdekel, ha egy kicsit saras lesz a gyerekeid és a saját cipőd? Na akkor igen, valószínűleg mi passzolunk.

Azok az ügyfelek, akik számomra ideálisak (és én is nekik) azt szeretnék hogy az igazi, őszinte pillanatokat örökítenék meg, úgy ahogy azok tényleg megtörténnek. Szeretik a természetet. Kisugárzásuk élettel teli és a szeretet körül őket. A fotográfiát értékes befektetésnek tekintik a jelenben, hogy a jövőben számukra és gyermekeik számára is felbecsülhetetlen kinccsé váljanak ezek az emlékek. Látják és megbecsülik a munkámmal járó tudást, hozzáállást és a befektetett energiát. Bíznak bennem és a látásmódomban.

Rajongok a természetes dolgokért, olyanokért, mint például a föld színek és az egyszerű ruhák. A vadvirágok és tobozok. Göndör hajtincsek. Az anyaság áldása és megpróbáltatásai. Mosolyok. Ölelés és biztonság. Elhagyott ösvények. Érzelgős részletek. Szerelem, ami kiállja az idő próbáját. Összebújós esti mesék. A hála. Egy köszönöm. Sokatmondó pillantások. Hangos gyerekkacajok. Csibészség. Egy könnycsepp. Élni a mának.

Ha ezek közül egyik sem Te vagy az teljesen rendben van. Sok más remek fotóst dolgozik az országban, és biztos vagyok benne, hogy most a legfontosabb dolog Számodra megtalálni azt, aki a legjobban passzol az elképzeléseidhez.

Azt a fotóst, aki mellett jól érzed Magad.

Ha ez én lennék, akkor alig várom, hogy találkozzunk.

.

három

kettő

Mennyivel a fotózás előtt kell bejelentkeznem?

Tapasztalatlanok vagyunk a kamera előtt. Segítesz majd nekünk?

Minden évben csak korlátozott számban vállalok fotózásokat, így azt mondom jobb minél hamarabb jelentkezni. Általánosságban 4-5 héttel a tervezett időpont előtt ajánlott.

Természetesen! Ott leszek Nektek és segíteni fogok.
Őszinte leszek: modellnek lenni NEHÉZ. Kényelmetlen és kínos miközben azon gondolkozol: " vajon mennyire hülyén nézek ki?"

Nem fogok kérni pózokat, csupán annyit, hogy legyetek jelen és legyetek önmagatok. Ígérem Neked ha Te és a családod játékos és tudtok együtt jól szórakozni akkor egy csodás fotózásunk lesz.

A többi az én dolgom.

négy

Mit kell tudnunk az utómunkádról?

Az összes képet, amit válogatásra átadok utómunkázok. A sorozat 75%-át színesben 25%-át fekete-fehérben láthatjátok majd. A retusálási stílusomat láthatjátok a weboldalamon található képeken. Nem photoshopolok túl arcokat, nem vékonyítok testeket, nem varázsolok napfényt és csillagokat oda ahol nincsenek, ellenben mindig figyelek arra, hogy a legelőnyösebb formában lássátok viszont Magatokat. Ha a gyerekek épp a fotózás előtt este le egy mászókáról (gyakran előforduló jelenség), akkor a homlokuk közepéről természetesen eltűntetem a plazúrt, ha úgy kéritek. ;)

hat

öt

A fotózás után mennyivel kapjuk meg a kész képeinket?

Hány képet kapok és tudok-e a csomagon felül is digitális képeket rendelni?

A fotózástól számított 2-4 hét az átadási határidő.

A képek száma a csomagotoktól függ majd. Mindig van lehetőség arra, hogy még plusszban rendeljetek néhány képeket, vagy akár nagyobb csomagra váltsatok. A válogatásra átadott képek 40-130 kép között várhatók, csomagtól függően.

nyolc

hét

Nyers képeket átadod?

Milyen napszakban fotózol?

Nem, nyers (raw) formátumú képeket semmilyen esetben nem adok át.
A raw fotó az érzékelőből kiolvasott, memóriakártyára írt nyers adat. Nevezzük digitális negatívnak. Ugyanaz, mint az analóg technikánál az előhívatlan negatív, melyből az utómunka során lesz végleges, kész kép.
A legtöbb képnézegető kezelni sem tudja, speciális program kell hozzá.Az átadott képek nagyfelbontású jpg-k, amik még nyomdai feldolgozásra is tökéletesen alkalmasak.

Egy étteremben sem a nyers hozzávalókat szolgáljuk fel, hanem az elkészített ételt...

Személy szerint úgy érzem, ha ezeket adnám át Nektek, akkor azzal a saját munkámat is (le)minősíteném, és érdektelenné válna számomra, hogy mi történik a képeimmel.

Ha a természetben fotózom kizárólag a lemenő (vagy a felkelő) nap fényében dolgozom. Ez a naplemente előtti 1 órát jelenti. Ez havonta változik, így ezt is érdemes figyelembe venni a foglaláskor. Stúdiós fotózásokra ez nem érvényes, azokaz általában a délelőtti órákban oldjuk meg.

Aggódom a késői időpont miatt...

Te válogatod ki a képeket, vagy mi?

Ha későinek bizonyul a naplementés időpont, akkor több lehetőségetek is van. Ha a délutáni alvást el tudjátok tolni, akkor már meg is oldottátok a problémát. Tudom, hogy vannak olyan Anyukák, akik nem szívesen teszik törik meg a napirendet. Nekik azt szoktam javasolni, hogy a tavaszi, illetve az őszi hónapokban gondolkodjanak, így délutánra kerülne a fotózás. Ha minden kötél szakad, akkor még mindig ott van a stúdió.

A képeket én előválogatom annyira, hogy a sorozatból a legelőnyösebb és legjobb képeiteket tudjam majd kínálni Nektek. Innen pedig Tietek a válogatás lehetősége, annak minden szépségével és nehézségével együtt:)

tizenkettő

tizenegy

Mikor válik véglegessé a foglalásunk?

Mi történik, ha esik az eső?

A fotózást kizárólag eső vagy viharos szél miatt halasztjuk el. Erről mindig a fotózás előtt még időben döntünk. Mindenkinek biztosítok esőnapot is, ilyen esetekben.

Ennek ellenére volt már példa arra, hogy családok (sőt leginkább a gyerekek) bevállalták a kalandos időjárást, aminek sosem állok az útjában.

Ha felvetted velem a kapcsolatot és megkaptad az összes információt, majd ezután úgy érzitek én lennék a megfelelő, akkor kijelöljük az időpontot és aláírunk egy megállapodást.

Innentől kezdve kerültök be a naptáramba és válik véglegessé a foglalásotok.