5+1 tipp hogy jól dönts a fotózás napjáról

Ha Te is úgy érzed fotósként a szabadtéri szezonban, hogy akár meterológusnak is elmehetnél másodállásban, akkor tudd együttérzek veled.
Több száz kültéri fotózással a hátam mögött rengetegszer voltam bizonytalan: vajon eltoljam az aktuális fotózásomat, vagy ne?
Hoztam most számotokra pár tippet, ami segíthet abban, hogy jó döntést hozzatok:

1. Esőnap

Mindig foglaljatok be előre egy esőnapot is, amikor egyeztetitek a fotózás napját. Ez megnyugtatja az ügyfelet és téged is. Nem kell újra időpontot egyeztetni, ráadásul ha egymáshoz közeli napokat adsz meg, akkor az előrejezésnél pl. már jobban lehet látni melyik lesz az optimálisabb.

2. Applikációk

Használj több appikációt is. Az alábbi oldalaknak mind létezik mobilra tervezett applikációja is, ami segíthet benneteket a fotózások tervezésénél. Tapasztalatom szerint ezek a legmegbízhatóbbak:Időkép​​yr.no​OMSZ Meteora ​Legyen egy (szerződésben is) lefixált időpont, amikor döntesz a fotózásról. Ez nálam fotózás előtt 24 órával van. (Ha visszajáró, vagy nagyon rugalmas az ügyfél, akkor ez csúszhat közelebb is, ilyenkor pontosabban látjuk az időjárást)Új ügyfél esetén kerülj el minden rizikót, inkább rakjátok át a fotózást, minthogy rögtön rossz élménnyel kezdődjön a kapcsolatotok.

3. Életkor

Vedd figyelembe a gyerekek korát is. Egy picit vizes fű, egy kis szél nem zavar egy 8-10 évest, de egy 1 éves babával én sem szívesen kalandoznék ilyen körülmények között.

4. Mikor dönts?

Legyen egy (szerződésben is) lefixált időpont, amikor döntesz a fotózásról. Ez nálam fotózás előtt 24 órával van. (Ha visszajáró, vagy nagyon rugalmas az ügyfél, akkor ez csúszhat közelebb is, ilyenkor pontosabban látjuk az időjárást)

5. Új ügyfél

Új ügyfél esetén kerülj el minden rizikót, inkább rakjátok át a fotózást, minthogy rögtön rossz élménnyel kezdődjön a kapcsolatotok.

+1 Tipp

+1 TIPP: Tudom, hogy mindenki csudajó időben akar fotózkodni. Naplementét, meleget, tökéleteset szeretne. Ám az év napjai és a saját kapacitásaink is végesek, ráadásul nekünk is van magánéletünk, így azt szoktam ajánlani, hogy ha nagyon sűrű a naptárad (értsd fotózás és magánélet), akkor tartsd szigorúan a befoglalási napokat, és jó kommunikációval hívd fel a figyelmet arra, hogy más körülmények közt is lehet gyönyörű képeket készíteni (képekkel is illusztráld!) Ha pedig lazább a naptárad, akkor elgondolkozhatsz a tényleges újratervezésen.

fotós workshop

Érdekelnek a részletek

Győr

Szentendre

Zánka

Szentendre

Badacsony

Szombathely

Utómunka online kurzus fotósoknak

Az alkotás szabadsága

Tanulj hetente új utómunka technikákat!

ERRE VAN SZÜKSÉGEM